
Prepara estes sinxelos xeados con tostas de pan mariñeiras ® para os teus comensais
No verán, cando chega a sobremesa, adoitámonos decantar por un bo xeado. No canto das tortas ou biscoitos habituais, preferimos probar estas delicias estivais que nos adozan as vacacións e quítannos a calor. Por iso, decidimos contarche como podes elaborar sinxelos xeados artesáns con tostas de pan mariñeiras® para os teus comensais seguindo uns sinxelos pasos.
Como preparar xeados coas nosas tostas de pan
Os xeados caseiros son máis sinxelos de preparar do que parece. Ademais teñen a vantaxe de que os podes facer ao teu gusto. A receita que che propoñemos neste post é de xeado de vainilla. Segue estes pasos para elaboralo, sabemos que conquistarás aos teus comensais!
INGREDIENTES
- Nata de montar (100 ml)
- Extracto de vainilla
- Leite enteira (300 ml)
- Azucre (80 gr)
- Xema de ovo campero (4 unidades)
- Tostas de pan mariñeiras ® clásicas
PREPARACIÓN
- Primeiro, vertes o leite e engades o extracto de vainilla nun cazo e quéntalo a lume lento. Despois engádeslle as catro xemas de ovo e o azucre. Mentres se quenta, debes ir baténdoo sen parar para que non se calle o ovo e para que se disolva o azucre.
- Debemos evitar que a mestura se quente ata ferver, polo que, cando vexas que saen burbullas, debes retiralo do lume e pasalo a un bol. Despois, engádeslle a nata e a mesturas ben.
- Cando a mestura estea lista, verte a crema de xeado nun recipiente con tapa e introdúceo no conxelador.
- Aí deberá permanecer durante 30-40 minutos. Despois, retirarémolo e baterémolo ben para eliminar a capa de xeo que se forma na superficie. A continuación, introducímolo de novo no conxelador. Esta operación deberás repetila 3 ou 4 veces.
- Posteriormente, retiras o xeado do conxelador para poder botalo nas tostas de pan.
- Colles un pouco de xeado coa culler, #poñer encima dunha das nosas tostas e tápalo coa outra. Para que non sobresaia, quita o xeado que sobre coa culler. Deberás facer esta mesma operación con todas as tostas ata acabar o xeado.
- Finalmente, cando xa estean montados todos os xeados, introdúceos no conxelador e non os retires ata cando desexes servilos.
Agrégalle máis sabor ao xeado de tostas de pan mariñeiras ®
Se dispós de máis tempo para elaborar o xeado de tostas de pan e gustaríache agregarlle máis sabor, queremos propoñerche estes ingredientes que decorarán esta sobremesa e engadiralle un toque especial de sabor.
Hai varias opcións para todos os gustos, podes facer varios xeados variados e que o cliente seleccione. Tamén podes presentar un sabor pordía. Aquí presentámosche as variantes.
Unha das opcións é agregar á túa xeado de tostas de pan mariñeiras ® chocolate. Pero, como facelo? Compra chocolate para sobremesa e derrítelo mesturándoo cun pouco de leite e un par de culleres de aceite de coco refinado. Cando estea listo, unta o teu xeado con mariñeiras pola metade, espera uns minutos e quedarache unha capa sólida de chocolate por encima. Tamén podes facer o mesmo con capas de chocolate branco, chocolate negro ou caramelo.
Outros ingredientes que podes engadir son os froitos secos. Parte un puñado de améndoas ou abelás e ponas nun bol. Despois unta o xeado de chocolate e méteo no bol para rebozarlo con estes deliciosos froitos secos.
Algunhas persoas teñen alerxia aos froitos secos ou directamente non gozan do seu sabor. Para eles, recomendámosche anaquiños de pebidas de caramelo de cores ou pebidas de chocolate.Os máis lambóns gozarán moito destes ingredientes extra. E, ademais, quedará un xeado moi bonito que todos quererán compartir nas súas redes sociais.
Adoza o verán dos teus clientes con estes xeados. Como ves, tes varias opcións para todos os gustos. Ademais, anímalles a que as compartan entre familia e amigos para que vexan o creativo e detallista que es. Se te animas a recrear a receita etiquétanos en redes!😄
