
Receita de Salmorejo con tostas de pan Mariñeiras®
Chega o verán e apetece comer algo fresco e san, verdade? Por iso hoxe traémosvos esta receita espectacular de salmorejo cordobés coas nosas tostas de pan. Tomade nota!
ingredientes
- 1 quilo e medio de tomates moi maduros
- Tostas de pan Mariñeiras® naturales sabor AOVE
- 200 ml de aceite de oliva
- Sal
- vinagre
- 1 dente de allo (opcional)
- Ovo duro relado (opcional)
- Xamón serrano tostado (opcional)
PREPARACIÓN
- Nun bol engadimos as tostas de pan e deixámolas abrandar en auga.
- Trituramos os tomates con pel noutro recipiente.
- Engadimos o allo moi picado (sen a raíz) aos tomates. Tamén engadimos o aceite de oliva e o vinagre se nos gusta un toque acedo. Mesturamos.
- Comprobamos que as tostas de pan están brandas e engadímolas á mestura anterior. Trituramos todo de novo, de ser necesario e probamos e rectificamos con sal.
- Se queremos que o salmorejo quede máis fino (tipo gaspacho) pasarémolo por un colador ou pasapuré.
- Deixámolo arrefriar na neveira un par de horas e servimos frío acompañado de ovo duro cocido, xamón serrano tostado e as nosas tostas de pan rotas.
- E a comer!
