Xosé Lois Lamazares: “Está claro que, se o valoramos e apostamos por él, o noso entorno conta cun grande potencial”.
Aconteceu no S XV, cando os mariñeiros da época andaban buscando a forma de conservar o pan de xeito natural para poder alimentarse durante as súas longas travesías no océano. Inventaron entón a receita do hoxe coñecido como ‘biscoito de barco’: un tipo de pan seco sen miolo que, grazas á absorción da humidade, non se abrandaba co paso das horas, e que demostrou ser a mellor solución para os problemas culinarios dos tripulantes.
Ata seis séculos no transcurso do tempo remóntase a orixe das famosas Galletas Mariñeiras Daveiga, un bocado san e saboroso con sello autonómico que triunfa tanto nas merendas dos máis cativos coma nos picoteos e dipeos das mesas dos adultos; e unha proba incontestable do grande percorrido de futuro que ofrece o medio rural galego.
Noticia completa en: https://www.farodevigo.es/empresas-en-vigo/2021/04/22/galletas-marineiras-daveiga-prueba-medio-46439298.html