Onte, mércores 08 de marzo, as traballadoras de Daveiga Produción Responsable celebraron o día da muller cun xesto de igualdade e sororidade entre as compañeiras da empresa En Daveiga temos no equipo a un total de 36 traballadoras. Todas son mulleres nacidas e residentes no rural, en comarca de Chantada, Lalín, Rodeiro e arredores. Non…
O pasado 26 de febreiro El Comidista, medio referente gastronómico do xornal El País, seleccionou as Galletas Mariñeiras como produto dol mes. MARIÑEIRAS DE DAVEIGA: AS GALLETAS DOS MARIÑEIROS TRANSOCEÁNICOS Para o coordinador xeral da firma, Xosé Lois Lamazares, crear este proxecto nunca foi unha cuestión de necesidade porque todos os irmáns tiñan traballo estable…
O pasado sábado día 29 fíxose a entrega formal das NOVAS INSTALACIÓNS de DAVEIGA, situadas no Polígono os Acivros de Chantada. Estas instalacións están situadas nunha parcela de 12.000 m2, dispoñen de 5.000 m2 de superficie construida repartidos do seguinte xeito: 1.800 m2 de obrador. Cando decidimos promover este proxecto fixémolo con tres obxectivos: 1º…
A sociedade Lugar dá Veiga produce desde Chantada as Galletas Mariñeiras. A empresa constituíuse en xaneiro de 2005, ano no que se dedicou ao desenvolvemento do produto, para a mediados de 2006 presentalo xa ao mercado. A comercialización comezou sendo a nivel local e aos poucos foi expandíndose a cadeas de supermercados de toda Galicia,…
Lugar da Veiga produce desde Chantada as famosas galletas mariñeiras. Conta con máis de 80 traballadores e máis da metade son tamén socios dunha empresa que factura máis de 6 millóns de euros ao ano cun proxecto baseado no compromiso co medio e co local e na calidade dun produto plenamente natural. Xosé Lois Lamazares,…
Na pasada edicón dos Premios Ardán, celebrada en Vigo o día 20 de abril, o Consorcio da Zona Franca galardonou a doce empresas galegas por lograr, como mínimo, catro dos indicadores ARDÁN. Lugar da Veiga foi unha das empresas galardonadas por “acadar a excelencia” coa súa capacidade produtiva, a súa rendibilidade económica e a súa…
Daveiga foi recoñecida na edición do ano 2021 con este premio que organiza a Facultade de CC Económicas e Empresariais, dentro das actividade do día do seu patrón. O premio recoñece a Daveiga pola súa aposta pola Economía Social, os elementos innovadores dos seus produtos, a súa contribución ao Desenvolvemento Rural e a súa colaboración…
O 31 de outubro celébrase o Samaín, unha festa tradicional de Galicia na que, no pasado, os pobos celtas conmemoraban o fin do verán e o comezo do ano novo celta. Actualmente, moitas zonas de Galicia están recuperando a tradición de celebrar esta festa popular. Por iso, cremos que é a oportunidade…
O futuro do rural galego pasa por asumir que debe mellorar o que ten, pero tamén por abrirse a outro tipo de actividades económicas. Daveiga é un bo exemplo. ¿Qué pasa no rural de Galicia? ¿Hai que ser optimistas, pesimistas ou nin unha cousa nin a outra? Todo o pertencente ou relativo á vida do…
Lugar da Veiga sitúase entre as empresas europeas que máis medran aplicando a economía social na elaboración dun alimento que xa comían os mariñeiros fai séculos No interior de Galicia hornéanse galletas inspiradas nunha receita mariñeira do século XV ao calor dunha fábrica pioneira na conciliación e o teletraballo. A empresa Lugar da…
Xosé Lois Lamazares: “Está claro que, se o valoramos e apostamos por él, o noso entorno conta cun grande potencial”. Aconteceu no S XV, cando os mariñeiros da época andaban buscando a forma de conservar o pan de xeito natural para poder alimentarse durante as súas longas travesías no océano. Inventaron entón a receita do…
A empresa da Ribeira Sacra que máis rápido medra está a construír unhas novas instalacións en Chantada que lle permitirán duplicar a súa produción. Trátase da empresa Daveiga, fabricante das Galletas Mariñeiras, un pan sen miolo de longa duración que se utiliza como aperitivo e que está presente en numerosos supermercados, sobre todo de Galicia…
Sentímolo moito, ista entrada atopase unicamente en %LANG;,: e %.
Sentímolo moito, ista entrada atopase unicamente en %LANG;,: e %.
Bos días, Mariñeir@s! Hai un tempiño que os amig@s da radio de Sant Boi (Cataluña) e máis concretamente do programa “Galegos no Baix”, o único feito enteiramente en galego para os galegos emigrados, nos fan unha pequena entrevista para saber de nós, da nosa empresa e de como imos evolucionando. Deixámosvos a continuación o enlace…
O recoñecemento ao traballo ben feito sempre chega, e nesta ocasión estamos moi iusionados e agradecidos por resultar galardoados co ̃ .⠀ ⠀ Seguiremos traballando para mellorar cada día e estar a altura!⠀ ⠀ https://www.elprogreso.es/articulo/lugo/camara-santander-reconocen-lugar-da-veiga-como-pyme-ano/202010200930271465533.html
Este mes de setembro a revista Panorama Panadero dedicou un par de páxinas a falar sobre a nosa empresa e as nosas Galletas Mariñeiras. A publicación, que se centra na súa totalidade na exaltación do pan en todas as súas manifestacións, conta tamén cunha versión web pandecalidad. com na que hoxe publicaron un resumo da…
Se queredes saber un pouco máis sobre a nosa historia e as nosas Galletas Mariñeiras, neste artigo de El Español tedes toda a información: https://www.elespanol.com/quincemil/articulos/actualidad/asi-se-hacen-las-galletas-marineiras-el-pan-gallego-sin-miga-que-triunfa-alla-donde-va
Bos días, Mariñeiros. Vivimos tempos difíciles pero o Coronavirus non poderá connosco. Todos os mariñeiros saben que despois da tormenta chega a calma, e mentres tanto, aquí seguimos! Ao pé do canón, para tod@ s vós! 💪 https://www.lavozdegalicia.es/noticia/lemos/chantada/2020/04/08/fabrica-galletas-chantada-sigue-activa-pesar-pandemia/0003_202004M8C2991.htm?fbclid=IwAR2qoLfMqG2I1ilY2tw8-lsax5jkkBlmDv1P-Be3wRgFYSV4j9v14A39pQ0
Bo día, Mariñeir@s! Hoxe traémosvos esta entrevista que os nosos amig@ s de TVBio publicaron esta semana nos seus medios. Nela, o noso coordinador xeral, Xosé Lois Lamazares, explica o que supuxo o cambio de imaxe para a marca (o noso querido Mariñeiro!), cales son as mariñeiras máis solicitadas e os nosos obxectivos para o…
Bos días, mariñeir@ s! Compartimos moi ilusionados esta boa noticia con todos vós e é que no próximo mes de maio iniciaremos a construción de novas instalacións no polígono industrial de Chantada a fin de contar coa capacidade suficiente para duplicar a nosa produción, que ronda agora os 6.000 quilos diarios. Estamos moi emocionados…
Bo día, Mariñeir@s! Onte en Xornal de Lemos fixéronnos esta interesante entrevista que hoxe compartimos con vós. Se queredes saber máis sobre as Galletas Mariñeiras, a nosa empresa e sobre como vemos o futuro, facede clic! http://xornaldelemos.gal/en-profundidade/18295-as-marineiras-resistense-a-ser-marca-branca/
Boas tardes, mariñeir@s! En Galletas Mariñeiras Daveiga non nos gusta estar parados, por iso estamos encantados de formar parte deste interesantísimo proxecto promovido polo Clúster Alimentario de Galicia que ten como finalidade principal impulsar sistemas de produción e consumo rendibles mediante a optimización dos recursos dispoñibles e a adaptación á contorna ambiental. 🌳❤ Botade…
Bos días, mariñeir@ s! La Vanguardia facíase eco o pasado luns dunha noticia na que fala de todo o que nos dá a nosa querida Ribeira Sacra: viños, cerámica, doce de castaña, queixo azul e, por suposto, as nosas galletas mariñeiras. Candidata a converterse en Patrimonio da Humanidade no 2021, a Ribeira Sacra non ten…
Estamos moi orgullos@s de recibir o XXI Billó de Ouro. Seguiremos traballando para mellorar e crecer un pouquiño máis cada día! Grazas a tod@s os que nos felicitastes e acompañastes o pasado sábado! #GalletasDaveiga#GalletasMariñeiras#Daveiga#Pandebarco#Carckers#BilloOuro#Premios#Galardóns#OsPendellos
Bos días, mariñeiros! Dende Canle Ribeira Sacra fixéronnos esta reportaxe con motivo da entrega do XXI Billó de Ouro o vindeiro 21 de decembro. Compartímolo con todos vós para que podades coñecer un pouco máis sobre a historia das Galletas Mariñeiras e a súa produción. ¡Agardamos que vos guste!
Traballaban no sur de Pontevedra, pero non perderan o vínculo con Rodeiro, o seu concello de orixe. Querían regresar cun proxecto capaz de mostrar o amplo potencial que ten en Galicia o medio rural. Xosé Lois, Óscar e Carlos Lamazares déronlle moitas voltas á cabeza, barallaron varios proxectos, pero foi nunha viaxe a Arxentina para…
AESGAL, Agrupación Empresarial de Sociedades Laborais de Galicia, veu de publicar esta entrevista con Xosé Lois Lamazares, coordinador xeral de Lugar da Veiga SLL, na que se profundiza na organización e obxectivos do programa de Fomento da Economía Social, a Innovación e o desenvolvemento sustentable na Galiza Rural 2019-2020, polo que xa pasaron máis de…
Ola, mariñeir@ s! Hoxe compartímosvos unha noticia do Progreso que nos puxo moi contentos, e é que a Asociación Luso-Galaica da vila do Asma e o Concello de Chantada galardóannos este ano co Billó de Ouro, un premio que ten como finalidade destacar a traxectoria empresarial, social ou cultural que se desenvolve no municipio. A…
Ola, mariñeir@s! Compartimos con vós a reportaxe que nos fixo La Voz de Galicia no especial Feira do Viño de Chantada, o pasado 9 de marzo.
Como estades mariñeir@s? O día 11 deste mes, coincidindo coa Feira do Viño de Chantada, embarcámonos no programa “Aquí Galicia” da TVG. Queredes vernos en acción? Podedes vernos desde o minuto 52.22 ata o 56.00. Animámosvos a que o vexades todo porque #Chantada foi a protagonista. No apartado gastronómico, ademáis das nosas galletas, falaron de empanada…
Acábase o ano. Un 2016 que en Daveiga produción responsable foi un gran ano. Seguimos abrindo novos mercados, colaborando e patrocinando multitude de actos culturais e solidarios. E seguimos recibindo premios e recoñecementos que nos animan a seguir a liña marcada e continuar mellorando para ofrecervos novas variedades e suxestións de nosas galletas mariñeiras. Este…
Bo día mariñeir@s!!! Este 2016 preséntase como un ano cheo de actividades de promoción, contando xa cun produto consolidado no mercado e que satisfai ao consumidor. Estivemos en Gourmets e nuns días ímonos a Alimentaria. Pero, sabedes como comezamos o ano? Fixémolo de aniversario, participando no segundo cumpreanos de La Alacena Roja. Mirade que tapiñas…
Bos días mariñeir@s!!! Este blog estaba sen alimentarse desde hai un tempo, hoxe démoslle triple ración de Daveiga e está a tope. Volvemos a vernos aquí periódicamente para estar ao día de todas as nosas novidades. Comezamos polo artigo sobre Daveiga que saía en La Alacena Roja o pasado verán, o contenido sería aplicable a…
Etiquetas
Histórico
- Marzo 2023
- Decembro 2022
- Novembro 2022
- Outubro 2022
- Agosto 2022
- Xullo 2022
- Xuño 2022
- Maio 2022
- Abril 2022
- Marzo 2022
- Febreiro 2022
- Xaneiro 2022
- Decembro 2021
- Outubro 2021
- Setembro 2021
- Agosto 2021
- Xullo 2021
- Xuño 2021
- Maio 2021
- Marzo 2021
- Xaneiro 2021
- Decembro 2020
- Outubro 2020
- Setembro 2020
- Agosto 2020
- Xullo 2020
- Xuño 2020
- Maio 2020
- Abril 2020
- Marzo 2020
- Febreiro 2020
- Xaneiro 2020
- Decembro 2019
- Marzo 2019
- Decembro 2018
- Abril 2018
- Marzo 2018
- Xuño 2017
- Maio 2017
- Marzo 2017
- Febreiro 2017
- Decembro 2016
- Novembro 2016
- Setembro 2016
- Agosto 2016
- Xullo 2016
- Xuño 2016
- Maio 2016
- Abril 2016
- Marzo 2016